BREEZAND - Op een winderig Sportpark De Zwaluw hebben ZAP en JVC zondagmiddag in de onderlinge derby de punten gedeeld.

ZAP was vooraf gezien de favoriet gezien de moeilijke fase waarin het laaggeklasseerde JVC dit seizoen zit. De ploeg van trainer Jitze Bosma deed vorig jaar lang mee om promotie naar de eerste klasse, maar sindsdien lijkt alles tegen te zitten bij de ploeg uit Julianadorp. ZAP doet het als subtopper wat dat betreft ee stuk beter dit seizoen.

In de eerste derby van 2024 kwam het duel mede door een stevige wind maar moeizaam op gang en waren de kansen schaars. Toch waren het de gasten die kort voor rust op voorsprong kwamen toen Hans Groenhuizen een voorzet van zijn broer Hessel op waarde wist te schatten. Trainer Marcel Ris van ZAP greep in de rust direct in met een kwartet wissels en dat oogde effect. Dylano Vital was al dichtbij met een poging op de lat en uiteindelijk viel de verdiende gelijkmaker vlak voor tijd toen Jari de Kroon keeper Colin Hondorp wist te verschalken: 1-1.