MIDDENMEER - Westfriezen speelde zondagmiddag een uur lang met een man minder, maar wist toch de volle buit te pakken op bezoek bij promovendus Flevo. De ploeg van Joep Groen zegevierde met 1-2 en staat er met negen ounten uit de eerste vier wedstrijden prima voor.

Max Broers was na afloop de gevierde man bij Westfriezen. Niet alleen scoorde hij al na drie minuten de openingstreffer, maar dire minuten voor tijd zorgde hij ook voor het winnende doelpunt van de gasten. Tussendoor had het echter niet meegezeten voor de Groen-equipe. Zo moest Tom Overtoom al snel met een bloedende wond uitvallen en kreeg Wesley Mak in kort tijdsbestek twee keer geel, waarvan de laatste vanwege het wegtrappen van de bal was. Kort daarna maakte Freek Vrenegoor namens Flevo ook nog de gelijkmaker.

Het was echter Broers die uiteindelijk met een rake kopbal het duel vlak voor tijd besliste: 1-2