'T VELD - De handbalsters van JuRo Unirek VZV staan na zeven wedstrijden op een gedeelde derde plaats. Zaterdagavond trok de ploeg van trainer Edwin Janssen de zege over de streep in de thuiswedstrijd tegen Kwiek uit Raalte: 36-33.

In Sporthal 't Zijveld had de thuisploeg in de eerste helft de touwtjes in handen, nam op een gegeven moment zelfs een voorsprong van vijf doelpunten, maar zag de gasten uit Raalte toch stapje voor stapje weer dichterbij komen. Uiteindelijk ging VZV met een 17-14 voorsprong de rust in.

Na de rust ging VZV opnieuw vol in de aanval en nam op een gegeven moment zelfs een voorsprong van zeven treffers bij 23-16. Toch bleek de winst nog niet zeker en Kwiek kwam opnieuw dichterbij en bij 28-28 zelfs op gelijke hoogte. VZV gaf nog eenmaal gaf en nam de regie weeer in handen mede dankzij de treffers van Meike Kruijer, goed voor negen doelpunten en aanvoerster Jane Kramer (7). De uiteindelijke 36-33 overwinning bleek dan ook een terechte voor VZV dat volgend weekend op bezoek gaat bij hekkensluiter E&O.

Met tien punten uit zeven duels deelt VZV de derde plaats met Quintus op vier punten achterstand van de beide koplopers, VOC en Venlo.