SCHAGEN - Schagen United heeft zaterdagavond tegen mede-promovendus Flevo goede zaken gedaan. Mede dankzij een hattrick van uitblinker Sjors Kaandorp zegevierde de ploeg van Hans de Koning met 4-1 op Groenoord.

Bij rust was de stand nog in evenwicht. Flevo, de kampioen van de derde klasse van afgelopen seizoen kwam al na acht minuten op voorsprong door een treffer van Freek Vrenegoor, maar vijf minuten later had Sören Prins koppend de stand weer gelijk getrokken. Een tegenvaller voor de thuisploeg was wel het vroege uitvallen van Robbert-Jan Klein met een ribblessure.

De rol van Klein werd overigens moeiteloos overgenomen door de technisch vaardige Kaandorp. Waar Sidney Schaafstra de kans voor open doel liet liggen voor een hernieuwde voorsprong voor Flevo, daar sloeg Kaandorp binnen tien minuten tweemaal toe. Nadat Flevo-keeper Mike Harms rood kreeg voor hands buien het strafschopgebied wist Kaandorp zelfs zijn hattrick te voltooien.

Schagen United dat nu zes punten uit drie wedstrijden heeft gaat komende zondag op bezoek bij FC Uitgeest. Flevo speelt dezelfde dag thuis tegen Westfriezen.