GRONINGEN - De eerste wedstrijd in de B-Groep van de Eredivisie vrouwen zaalvoetbal heeft nog geen punten opgeleverd voor DWOW. Op bezoek bij Drs. Vijfje in Groningen ging de ploeg van coach Gert Jan Schipper met 3-1 onderuit.

De Wieringer formatie speelde in Groningen tegen de landskampioen van 2022 een uitstekende eerste helft. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd en scoorden in de laatste vijf minuten voor rust. Nouk van der Wal bracht de thuisploeg op voorsprong, maar binnen twee minuten zorgde Noa Hulzebos voor de verdiende gelijkmaker.

Halverwege de tweede helft zorgde Nynke Popken voor een hernieuwde Groningse voorsprong. DWOW streed voor wat het ward was, maar met het doelpunt van Tessa grahuis was het Wieringer verzet gebroken.

Voor DWOW staan er komende weken twee thuiswedstrijden op het programma. Komende vrijdag speelt men in de Zuiderzeehal voor de beker tegen ZV Libertas. Een week later komt in competitieverband ZVV Middelburg op bezoek.