ZWOLLE - De vrouwen van DWOW hebben een flinke sprong gemaakt op de ranglijst van de eredivisie door de uitwedstrijd bij EXS Zwolle te winnen. De tweede zege op rij voor de ploeg van coach Gert-Jan Schipper werd met het nodige karakter behaald nadat men bij rust nog tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Het was niet zo dat DWOW voor de rust werd weggespeeld. integendeel, maar waar de Wieringer fomatie de kansen niet wist te benutten deed de thuisploeg dat via Rianne Bos en Judith Frijlink wel. De gasten wilden zich echter niet gewonnen geven en gingen de tweede helft met volle strijd aan. Na een eigen doelpunt van de thuisploeg, na goed doorzetten van Jessie Verblaauw, was het Manon Roosjen die voor de gelijkmaker wist te zorgen. DWOW wist zelfs de volle buit te behalen want vijf minuten voor tijd liet Daphne Schipper de 2-3 aantekenen.

Door de zege klimt DWOW naar de achtste plaats met zeven punten uit zes wedstrijden. Op vrijdag 10 nvember wacht de volgende belangrijke wedstrijd als Drs. Vijfje op bezoek komt, dat met vier punten voorlaatste staat.