ANNA PAULOWNA - Beschuit met muisjes voor landgoed Hoenderdaell. Er is vannacht namelijk een ringstaartmaki-tweeling geboren. Een naam hebben de halfaapjes met de opvallende zwart-witte staarten nog niet, maar het gaat goed met ze.

De jongen houden zich stevig vast aan moeders buik. Over een week of twee verhuizen ze naar de rug, daar blijven ze totdat de tweeling groot genoeg is om op eigen benen te staan. Daarna zullen ze langzaamaan zelf de wereld gaan ontdekken.

Ringstaartmaki's krijgen meestal maar één jong, maar echt zeldzaam zijn tweelingen ook niet. Ook dit jaar is de geboortegolf bij Hoenderdaell wel wat kleiner. Dat komt volgens directeur Robert Kruijff omdat het mannetje van de groep niet meer zo in de smaak valt bij de dames. "Hij is de groep zelfs uitgejaagd. Daarom hebben we een apart hok voor het mannetje met een doorgang waar de vrouwtjes zelfstandig naar toe konden", vertelt Kruijff.

Blijkbaar had het mannetje toch nog genoeg charme, want naast de tweeling verwacht Hoenderdaell binnenkort nog een baby in de maki-familie. Toch kijkt Hoenderdaell al rond voor een nieuw mannetje voor de groep. Kruijff: "Hopelijk vinden ze die wat leuker."