SCHAGEN - In de onderste regionen van de tweede klasse heeft Schagen United een zeer belangrijke zege weten te boeken op ZAP. De ploeg van trainer Hans de Koning zegevierde met 3-2, waarbij alle doelpunten na rust vielen.

De thuisploeg was in de eerste helft al de betere partij, maar "vergat" toen nog een handvol goede mogelijkheden in doelpunten om te zetten. Dat gebeurde kort na rust wel. Met een van richting veranderd schot van Sjors Kaandorp werd de score geopend en die werd twee minuten later verdubbeld door Robin Schouwvlieger.

ZAP deed na een uur spelen wat terug via Sem van den Hoek, maar kon vervolgens niet doordrukken. Via aanvoerder Robbert-Jan Klein, die nadat hij gevloerd werd zelf de strafschop benutte, bracht Schagen United de marge weer op twee. Jon Timmer bracht de spanning nog even terug met een tweede ZAP-goal, maar de thuisploeg wist de zege over de streep te trekken.