NOORD-HOLLAND - De zes winnende kunstobjecten voor langs de vaarroute Amstelmeer-IJsselmeer, waarop onlangs via ons platform denkmee.hollandskroon.nl gestemd kon worden, zijn bekend.

Dit zijn: Zilvermeeuwen en Zeilboot van Cobi Dierikx, Vrijheid van Corrie Kaas, Nieuw Leven en Arbeider onder NAP van Monique Vink en Gedragen door sterke handen van Geertje Tjalma. De zes kunstobjecten worden in het voorjaar van 2020 langs de vaarroute geplaatst. Het is een blijvende buitententoonstelling. Wij willen iedereen bedanken voor het stemmen!

Wethouder Theo Meskers: “De plaatsing van deze kunstwerken zorgt voor een enorme verrijking langs de vaarroute. Het bijzondere ervan is, dat de keuzes voor de werken zijn gemaakt door inwoners van onze regio. Deze vorm van participatie zorgt ervoor dat de kunstwerken ook echt draagvlak hebben bij de mensen. Een woord van dank aan de stemmers is om die reden wel op zijn plaats!’. De zes kunstobjecten die in het voorjaar van 2020 worden geplaatst, worden zichtbare en duurzame objecten langs de waterkant."

Stemmen op de kunstwerken

Via een enquête op ons platform denkmee.hollandskroon.nl konden inwoners tussen 4 en 20 november stemmen op acht kunstobjecten. In totaal is de enquête 173 keer ingevuld. De gekozen kunstenaars komen uit de regio en zijn enthousiast mee te mogen werken aan de verrijking van deze vaarroute door middel van kunst.

De Kop Werkt!
Het plaatsen van de kunstobjecten is een project van ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving. Meer informatie vindt u op www.dekopwerkt.nl