DEN OEVER - In de Historische Hoek van de haven van Den Oever liggen drie historische schepen. Dit zijn het Wieringer Skuutje WR60, de Wieringer Aak WR4 en de Wieringer Aak WR173. De eigenaar van de Wieringer Aak WR179 kiest de Historische Hoek als nieuwe thuishaven van zijn Aak.


Aanvulling op de vloot

Stichting Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen (ONEW) vindt het een verrijking en aanvulling op de huidige vloot als WR179 terugkomt naar Den Oever. Het is een aanvulling op de vloot (WR60, WR4 en WR173) omdat dit schip weer op een andere werf gebouwd is. De WR179 is namelijk gebouwd in de werf van Wijbrands in Hindeloopen. De WR60 is gebouwd op de werf van Alkema in Makkum. De WR4 is in Van Ewijcksluis gebouwd op de werf van Nijdam en de WR173 is gebouwd op de werf van Zwolsman in Workum.

Van de belangrijkste werven waar de Wieringer schepen zijn gebouwd, is dan van elk één exemplaar in onze Historische Hoek te vinden. Het college van Burgemeester en Wethouders zijn het hiermee eens en hebben vanwege de historische waarde een vrijstelling van de betaling van havengelden gegeven aan de Wieringer Aak WR179.

De WR 179 op nieuwe thuishaven in Den Oever

De WR 179 op nieuwe thuishaven in Den Oever