HOLLANDSE KROON - Op zaterdag 11 en zondag 12 september is de 35e editie van Open Monumentendag. U kunt bijzondere en historische panden zoals musea, stolpen, kerken, woningen, schepen en molens bezoeken. In totaal doen er meer dan 60 monumenten in onze gemeente mee. Er is dus genoeg te doen in dat weekend!

Deelnemende monumenten
Benieuwd hoe een draaiende molen er eigenlijk van binnen uitziet? Heeft u altijd al een rondleiding gewild in het klooster van Nieuwe Niedorp of in De Cultuurschuur? Weet u hoe de oudheidkamer van het Polderhuis eruitziet? Bezoek monumenten bij u in de buurt waar u elke dag voorbijrijdt. Stel uw eigen programma samen van monumenten die u wilt bezichtigen via de website www.openmonumentendag.nl.

Vooraf reserveren
Om mee te gaan met een vaartochtje op de historische schepen zoals de Ansjovisjol KH44 in Kolhorn of het Wieringer Skuutje WR60 moet u vooraf reserveren. De ruimte is hier beperkt. Om mee te varen met een historisch schip wordt een kleine vergoeding gevraagd. De andere monumenten zijn dit weekend meestal gratis te bezoeken.

Fietsroutes

Er zijn vier fietsroutes uitgestippeld langs de deelnemende monumenten. Bekijk deze op www.bezoekhollandskroon.nl.