HOLLANDS KROON - Wethouder Mary van Gent overhandigt op donderdag 21 maart 60 regenboogvoetballen aan de voorzitters van de voetbalverenigingen uit Hollands Kroon. Dit gebeurt tijdens de training van 18.00-18.15 uur bij voetbalvereniging ZAP in Breezand. Hiermee vraagt zij officieel aandacht voor de Internationale dag tegen racisme en discriminatie.

Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie
Voetbal verbindt mensen, zowel op het veld als op de tribune. Of je nu zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans – van jong tot oud – willen gewoon genieten van een potje voetballen of een mooie wedstrijd bezoeken, ongeacht dat je huidskleur, religie of seksuele voorkeur er toe doet. Voetbal is van iedereen en voor iedereen.

We hebben 7 miljoen voetballiefhebbers in Nederland. Een uniek verbindend netwerk van mensen met verschillende achtergronden. Ze hebben allemaal één passie; voetbal. Maar voetbal is een afspiegeling van de maatschappij. Helaas wordt het voetbal daarom zo nu en dan geconfronteerd met maatschappelijke spanningen, zoals discriminatie en racisme. Deze discriminerende en anderszins kwetsende uitingen horen niet thuis in het voetbal. We vinden het belangrijk dat iedereen, ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur, zich welkom blijft voelen in het voetbal.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Artikel 1 Bureau Discriminatie Noord-Holland-Noord (Gasthuisstraat 2, 1811 KC Alkmaar) via e-mail: info@art1nhn.nl of 072-5154400.