MIDDENMEER - Op de voormalige plek van uitgaanscentrum De Oude Beurs in Middenmeer worden 34 appartementen ontwikkeld.Hiervoor is een anterieure overeenkomst getekend tussen Sjuk de Vries van De Oude Beurs BV en wethouder Ruimtelijke Ordening, Theo Groot. Om de bouw van deze woningen mogelijk te maken heeft de gemeente een stuk grond verkocht aan de achterzijde van het gebouw. De verwachting is dat in het 3e kwartaal van 2022 de schop in de grond kan.

Wethouder Theo Groot: “Ik ben blij dat er op deze locatie nieuwe woningen komen. Na al die jaren leegstand van De Oude Beurs, is het een enorme opknapper voor het dorp. De bouw van deze 34 kleine en grotere koopwoningen draagt bij aan de woningnood. En alhoewel het nog even duurt voordat er daadwerkelijk gewoond kan worden, is het voor de inwoners van Middenmeer een goed vooruitzicht.”

De bestemmingsplanprocedure gaat binnenkort van start

Deze procedure is nodig om de woningbouw mogelijk te maken. Voor het ontwerp is teruggegrepen op het voormalig ‘hotel Smit’ dat ooit ook op deze locatie stond.