ANNA PAULOWNA - Begin oktober vindt het Nationale Boomspiegelfeest plaats. Van 1 tot en met 9 oktober wordt u opgeroepen de boomspiegels in uw straat te vergroenen. Groene boomspiegels fleuren de straat op én zijn goed voor bijen en vlinders. Ga ook aan de slag!

Heeft u een boom voor de deur in de stoep staan? Is u weleens opgevallen dat de grond rondom de boomstam onverhard is? Dit is een zogenaamde boomspiegel. Deze grond is vaak onbegroeid en daardoor onaantrekkelijk voor insecten. Door de boomspiegel te vergroenen, zorgt u ervoor dat deze grond wel aantrekkelijk wordt. Bovendien helpt u dan mee aan het klimaatbestendig maken van de leefomgeving.

Alle boomspiegels groen

Het Nationale Boomspiegelfeest wordt georganiseerd door Guerrilla Gardeners in samenwerking met Stichting Steenbreek. Als gemeente hebben wij ons aangesloten bij Stichting Steenbreek om ons in te zetten voor een groenere leefomgeving. Doel van de organisaties is om in 2030 alle 1 miljoen boomspiegels van Nederland vergroend te hebben.

De boomspiegel is een perfecte plek voor bewoners om te helpen de stad te vergroenen. Tijdens het Nationale Boomspiegelfeest kunt u op een laagdrempelige manier helpen uw straat of buurt meer klimaatbestendig te maken. Zeker met de enorm hete zomers en lange perioden van droogte, zoals we die in de afgelopen maanden hebben gekend, helpt een groene omgeving om hittestress te voorkomen.

Aan de slag

Fleur uw straat op en ga ook aan de slag tussen 1 en 9 oktober. Adopteer een boomspiegel en beplant deze of zaai hem in met waardevolle planten. Op de website van Guerilla Gardeners staan slimme tips om mee aan de slag te gaan. Ook ontdek je hier welke planten geschikt zijn. Wilt u een boomspiegel adopteren, bespreek dan de mogelijkheden met onze team Kernbeheer.