NIEUWE NIEDORP - Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Die staat vanaf dinsdag 9 november aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. De Safety-safe beloont weggebruikers die zich aan de snelheid houden, door geld in een spaarpot te stoppen. Het opgehaalde bedrag besteedt de buurt aan een zelfgekozen doel.

Safety-safe project Dorpsstraat

De Dorpsstraat is een 30 kilometer-weg waar veel weggebruikers te hard rijden. Daarom start Hollands Kroon samen met provincie Noord Holland, bewoners en ouders van basisschool De Snip het Safety-safe project.

Hoe werkt de Safety-safe?
Iedere bestuurder die zich aan de snelheidslimiet houdt en langs de snelheidsmeter komt, zorgt ervoor dat er geld in de digitale spaarpot komt. Dit is direct te zien op het bord. De Safety-safe staat een maand in de straat. Daarna wordt het opgehaalde bedrag bekendgemaakt. De bewoners en ouders kiezen ervoor om het gespaarde bedrag uit te geven aan een nieuw speeltoestel voor de school. De Safety-safe staat voor het eerst in de gemeente Hollands Kroon. De Safety-safe was eerder al succesvol in andere Nederlandse en Belgische gemeenten. Op www.safetysafe.nl staat meer informatie.

Langzamer rijden
Wethouder Theo Meskers: “We onderzoeken of de Safety-safe een goede manier is om de snelheid naar beneden te brengen binnen Nieuwe Niedorp. De samenwerking met de bewoners en ouders, samen met het belonen van goed gedrag maken dit een mooi project. We zijn erg benieuwd naar de resultaten.”