NIEUWE NIEDORP - Naar aanleiding van een verkeersonderzoek heeft het college het besluit genomen om de aansluiting van het Hoefplein op de Trambaan in Nieuwe Niedorp voor auto- en vrachtverkeer af te sluiten. Bevoorrading van de winkels in het winkelcentrum ‘Winkelhart’ gebeurt daarom in de toekomst via de Boomgaardweg. Hiermee zorgen we voor een fijnere en veiligere leefomgeving voor de bewoners van ’t Hoefje. Het verkeersbesluit treedt in werking na afronding van de werkzaamheden aan het openbaar gebied rondom het Winkelhart. We hopen dit voor januari 2023 afgerond te hebben.

Reageren op het verkeersbesluit kan door een zienswijze in te dienen
De doorgaande richtingen zijn aangegeven in het geel. De route die verkeersluw wordt, rondom het Winkelhart, in het rood. En de Boomgaardweg, de nieuwe verbindingsweg, in het zwart. Lees meer hierover in het verkeersonderzoek. Deze staat in het Zie ook-blok op deze pagina.

Het verkeersbesluit ligt samen met het verkeersonderzoek en de nieuwe inrichting van de openbare ruimte vanaf 9 juli 2021 voor een periode van zes weken ter inzage. Reageren op het verkeersbesluit kan in deze periode door hierop een zienswijze in te dienen. U vindt het verkeersbesluit op officielebekendmakingen.nl.

De Boomgaardweg is in het verleden aangelegd voor doorgaand verkeer. Uit het verkeersonderzoek is wel de aanbeveling gekomen om de inrichting van de Boomgaardweg aan te passen. Meer uitleg over het verkeersonderzoek vindt u in het groene blok op deze pagina.

Hoorne Vastgoed is in januari 2021 begonnen met de uitbreiding van het winkelcentrum in Nieuwe Niedorp
Zo worden er drie nieuwe winkelunits gebouwd. Horeca en de fietsenwinkel verhuizen daarnaar toe en er komt uitbreiding voor de winkel ‘Pimpernel’. Naast deze uitbreiding worden de bestaande luifels vervangen om het winkelcentrum weer een frisse uitstraling te geven. In 2022 gaat Hoorne Vastgoed ook de andere zijde van het winkelcentrum uitbreiden. We hebben inmiddels overeenstemming bereikt over de schetsontwerpen van deze uitbreiding. Hier worden de Jumbo, Action, Etos en de Vomar gehuisvest. De eerste drie winkels zijn al gevestigd in het winkelhart, maar krijgen met de uitbreiding een nieuwe winkel. Met de toevoeging van Vomar voorziet Hoorne Vastgoed de klanten van het Winkelhart een nog breder winkelaanbod te kunnen bieden.

Ook de openbare ruimte rondom het Winkelhart wordt vernieuwd
Hiervoor is een schetsontwerp gemaakt. Deze hebben we in 2019 in een aantal informatiebijeenkomsten aan omwonenden laten zien. De reacties van de bewoners daarop zijn in het nieuwe ontwerp verwerkt. Via het groene blok op deze pagina kunt u het ontwerp bekijken. We streven ernaar de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2022 te starten en in zijn geheel voor januari 2023 afgerond te hebben.