HOLLANDS KROON - De komende maanden worden in Anna Paulowna en in Winkel op verschillende plekken oude beschoeiingen gerepareerd en vervangen. De verwachting is dat de werkzaamheden voor weinig overlast zorgen.

Wat is een beschoeiing?

Een beschoeiing is een kerende constructie van hout, beton of kunststof die langs de waterkant wordt geplaatst. Hierdoor spoelt de grond aan de waterkant niet weg. Zie de foto hieronder.

Werkzaamheden in Anna Paulowna

Eind maart start firma K. Dekker uit Krabbendam met het vervangen en herstellen van verschillende oude beschoeiingen in Anna Paulowna. Als eerste wordt de overhangende planten weggehaald. Daarna worden de beschoeiingen vervangen en hersteld. De meeste werkzaamheden zijn in en rond het ‘Groene Hart’, vlakbij de Sportlaan. Ook wordt er een deel van de beschoeiing rond de begraafplaats aan de Middenweg vervangen. Het werk is half juni klaar.

Werkzaamheden in Winkel

Begin april start Baggerbedrijf West-Friesland met het vervangen van verschillende oude beschoeiingen in Winkel. De meeste werkzaamheden zijn in en rond park de Meet. Ook wordt de beschoeiing in de Corsolaan hersteld. Het werk is voor de zomervakantie klaar.

Weinig overlast verwacht

De verwachting is dat de werkzaamheden voor weinig overlast zorgen. Op de kaarten hier ziet u waar de beschoeiingen worden vervangen.