ANNA PAULOWNA - "It takes a village to raise a child", luidt het beroemde spreekwoord. Oftewel: je hebt een gemeenschap van mensen nodig om kinderen op te laten opgroeien in een veilige en gezonde omgeving. Die visie wordt van harte ondersteund door Kindcentrum De Kroon: een kindcentrum van 0-12 jaar, waar opvang en school nauw samenwerken en het welzijn van kinderen uiteraard altijd met stip op 1 staat.

Dit kindcentrum heeft een volgende stap gezet: vorig najaar is een project gestart waarin partners, die eerst buiten het kindcentrum werkten, nu samen in het kindcentrum werken. Een aanpak die eigenlijk heel normaal zou moeten zijn. Vandaar de naam ‘Opvang en onderwijs van de Toekomst'.

Uitdagingen

Een kindcentrum komt voor vele uitdagingen te staan als het gaat om het begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling. Uitdagingen die vaak verder reiken dan de groep of de klas. Soms maken kinderen zich zorgen over familie of gebeuren er dingen op straat of bij de sportclub die doorwerken in het kindcentrum. Dan is het belangrijk dat er, naast pedagogisch medewerkers en leerkrachten, ook andere specialismen binnen het IKC te vinden zijn die kinderen (én hun ouders) kunnen ondersteunen. Want als je ongelukkig bent of je onveilig voelt, kun je je niet goed ontwikkelen.

Lage drempel

Het project ‘Opvang en onderwijs van de toekomst’ verbindt de expertise vanuit de GGD, Link Jongerenwerk, de wijkteams, een orthopedagoog en schoolmaatschappelijk werk met het kindcentrum. Wij ondersteunen dit project actief. De partners van het kindcentrum zijn zichtbaar aanwezig. Zo draaien de jongerenwerkers van Link bijvoorbeeld twee ochtenden mee in een aantal klassen, waardoor de drempel om naar hen toe te stappen laag is. Kinderen durven daardoor makkelijker hun verhaal te doen aan de jongerenwerkers, ook over zaken die zich buiten school afspelen.

Het project is relatief nog maar kort geleden gestart, toch zijn de eerste resultaten al zichtbaar en bijzonder positief. Dat wordt ook onderschreven door kinderen en ouders. Wilt u weten hoe het project precies werkt en wat die eerste resultaten zijn? We nodigen u van harte uit om daar op 28 september om 16.00 uur met ons over te komen praten. Alle betrokken partners en ook ouders en kinderen zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden en hun ervaringen met u te delen

Datum: donderdag 28 september
Tijd: 16.00 uur
Locatie: IKC De Kroon, De Verwachting 2, Anna Paulowna