ANNA-PAULOWNA - Er komen meer bomen in Hollands Kroon. Samen beslissen we waar we deze bomen gaan planten. Dit leggen we vast in een plan. In februari kunt u hierover meepraten. We bespreken de opties per regio. Tijdens vier digitale bijeenkomsten gaan wij in gesprek over bomenrijen, bos en bomen op eigen erf. Praat u mee?

Bomen- en ervenplan

Wij werken aan een bomen- en ervenplan. In december hebben we via een enquête om uw mening gevraagd. De resultaten van de enquête gebruiken wij om een plan op te stellen. In dit plan geven wij aan waar nieuwe bomen gepland kunnen worden. En welke wensen er zijn vanuit onze bewoners. Sluit aan bij één van de digitale bijeenkomsten en ontdek wat er in het plan staat. Wij horen graag uw tips om het plan nog beter te maken.

Waarom een bomenplan?

Bomen zijn belangrijk. Ze bieden een veilige plek voor bijvoorbeeld vogels en vleermuizen. Ze zorgen voor gezonde lucht en geven schaduw bij hitte. En bomen in de vorm van een bos dragen bij aan onze ontspanning. We kunnen er wandelen, sporten en genieten van de natuur. In Hollands Kroon verdwijnen er helaas bomen door ziektes, extreem weer (storm) en ouderdom. Daarom willen wij nieuwe bomen planten en verouderde bomenrijen versterken. Daarbij kijken we vooral naar het buitengebied. Het doel van het bomenplan is om de komende 10 jaar ongeveer 7.000 nieuwe bomen in de openbare ruimte van Hollands Kroon te planten. Zo maken we onze gemeente een stukje groener en gezonder.

Het plan gaat ook over erfbeplanting

Naast bomenrijen en bos gaat ons plan ook over erfbeplantingen in het buitengebied. Heeft u een groot erf in het buitengebied waarop meerdere bomen kunnen staan? Wilt u helpen om het landschap en de natuur te versterken? En wilt u uw erf mooier maken? Kom dan naar de deelsessie over erfbeplanting. In deze sessie geven we tips voor erfbeplanting en erfinrichting die past in het landschap en bijdraagt aan de natuur. Het gaat hierbij om algemene tips en niet om een specifiek ontwerp voor uw eigen erf.

Deelgebieden in Hollands Kroon
Wij organiseren vier digitale bijeenkomsten. Iedere avond komt een andere deel van de gemeente Hollands Kroon aan bod. De deelgebieden zijn op het kaartje weergegeven. Bekijk in welk deelgebied u woont en sluit aan! De planning is als volgt:
- Omgeving Niedorp: woensdag 3 februari 2021
- Omgeving Anna Paulowna: woensdag 10 februari 2021
- Omgeving Wieringen: donderdag 11 februari 2021
- Omgeving Wieringermeer: woensdag 17 februari 2021

De sessies starten om 19.30 uur en zijn om ongeveer 21.30 uur afgelopen.

Programma
Algemene opening Deelsessies:
- Bomen; de mogelijkheid voor bomen op grond van de gemeente in het buitengebied;
- Bos; de mogelijkheden voor bos en de voorwaarden om bos te kunnen realiseren;
- Erfbeplanting; de mogelijkheden om met erfbeplanting en erfinrichting het landschap en de natuur te versterken.

Algemene afsluiting
U kunt twee deelsessies naar keuze bijwonen.

Aanmelden
Meld u aan via het aanmeldformulier (oranje button op deze pagina). Na aanmelding ontvangt u van ons per e-mail een aanmeldlink en meer informatie. Wij kijken uit naar uw komst!