'T VELD/ZIJDEWIND - De plannen voor de inrichting van de parken in ’t Veld en Zijdewind zijn definitief.


Samen met inwoners

De plannen zijn samen met inwoners tot stand gekomen. Op de tekeningen kunt u zien hoe de parken worden ingericht. In Zijdewind is de inrichting al van start gegaan. Binnenkort gebeurt dit ook in alle andere parken. De verwachting is dat de werkzaamheden begin 2023 klaar zullen zijn, op het inzaaien van het gras na.

Tjaddinxpark

Park Nassaulaan

Park Valbrugweg

Park Zijdewind

Omschrijving plannen

Algemeen - Revitalisering van de parken in ’t Veld

Bij de revitalisering van de parken in ’t Veld zullen biodiversiteit, inclusiviteit en spelen centraal staan. Biodiversiteit krijg je door onder andere het aanbrengen van hoogteverschillen, het reguleren van het vochtgehalte, de zon- en schaduwwerking en het stimuleren van de voedselrijkdom. Het resultaat is een natuurlijker landschap waar een diverser inheemse flora en fauna kunnen floreren. Kortom, een plek om tot rust te komen, te wandelen en te spelen.

Nassaulaan - Sierwaarde ontmoetingsplek

Bij het nieuwe park aan de Nassaulaan ontstaan een golvende zitmuur langs het pad, gemaakt van hergebruikte tegels. In de bloemenweide vind je straks een keur aan bloemen waarbij ook stinsenbollen worden geplant. De wadi zorgt voor een goede waterhuishouding en biodiversiteit, welke wordt versterkt door de aan te brengen hoogteverschillen.

Valbrugweg - natuurwaarde

In het park aan de Valbrugweg komt een verhard pad om jaarrond te kunnen lopen. Er wordt een poel aangelegd waarin waterplanten, dieren en insecten zullen verschijnen. Een hondenspeeltuin zorgt ervoor dat honden op een veilige manier lekker hun gang kunnen gaan. Langs het water ontstaat een natuurlijke oever en bij de picknick tafel een waar ooievaarsnest!

Tjaddinxpark - Parkgevoel

Het Tjaddinxpark wordt een mooi, divers geheel met veel mogelijkheden. Om de biodiversiteit te vergroten en de waterhuishouding te optimaliseren wordt een wadi aangelegd, worden de bestaande bossages doorbroken en aangevuld en worden de buitenranden uitgebreid met inheems struikgewas. Via een nieuw hoofdpad kun je er doorheen lopen. In het park ontstaan diverse plekken om te spelen met duidelijke speelzones, een kabelbaan, een centraal balspeelveld en een stoere ‘stammenplek’ om lekker uitdagend te kunnen spelen. In het park is plek voor iedereen. Onder andere de heerlijke nestschommel en de waterspeelplaats dragen bij aan de inclusiviteit van het park. Op de heuvel komen speelaanleidingen voor de kleinere kinderen. Geïntegreerd in het Tjaddinxpark worden een Tiny Forest en voedselbos aangelegd.