HOLLANDS KROON - Langs de waterkant van de vaarroute Amstelmeer – IJsselmeer komt een blijvende buitententoonstelling, bestaande uit zes kunstobjecten. De eerste twee kunstwerken van deze ‘ kunstroute’ zijn geplaatst bij de Haukessluis en in het Slootdorperbos. Dit zijn ‘Zeilboot’ en ‘Zilvermeeuwen’ en deze zijn gemaakt door de kunstenares Cobi Dierikx. In totaal worden er zes kunstwerken geplaatst. Dit is een project van De Kop Werkt! vaarroute Amstelmeer – IJsselmeer.

De kunstroute

De bewoners van de kop van Noord-Holland konden tussen 4 en en 20 november 2019 stemmen op de kunstwerken die hun voorkeur hadden via het platform denkmee.hollandskroon.nl. De andere kunstwerken die nog worden geplaatst zijn: Vrijheid van Corrie Kaas, Nieuw Leven en Arbeider onder NAP van Monique Vink en Gedragen door sterke handen van Geertje Tjalma. Het project wordt naar verwachting afgerond in de zomer van 2020.

Bijzondere omstandigheden
Wilt u de kunstwerken bekijken? Dat kan natuurlijk maar houd u alstublieft rekening met de coronamaatregel: niet meer dan twee personen tegelijkertijd en afstand houden van 1.5 meter. Dank!

DeKopWerkt!
Het plaatsen van de kunstobjecten is een project van ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving. Meer informatie vindt u op www.DeKopWerkt.nl.