NIEUWE NIEDORP -Afgelopen week zijn de laatste klussen voor de oprichting van de nectartuin in Nieuwe Niedorp afgerond.

Ontstaan

In het voorjaar van 2019 zocht Hielko Mels uit Nieuwe Niedorp contact met team Kernbeheer van de gemeente Hollands Kroon. Hij wilde graag een vlindertuin op het stuk gemeentegrond aan de Trambaan . Een plek waar vlinders, bijen en biodiversiteit compleet de ruimte krijgen om te verblijven, voedsel te zoeken en te nestelen. Een nectartuin. De tuin moest ook een verlenging van park ‘De Meet’ worden. Hielko Mels maakte het ontwerp. Dit ontwerp is de afgelopen weken door veel vrijwilligers en de gemeente uitgevoerd.

Wat u tegenkomt in de nectartuin

Foto van nectartuin vanuit park

Wandelend over het rolstoelvriendelijke schelpenpad kom je veel groen tegen. Er zijn in totaal maar liefst 2700 bomen, struiken, heesters en vaste planten geplaatst. Een paar van de geplante soorten zijn:

  • Bomen: Honingboom, Amerikaanse krentenboom, Lijsterbes, Esdoorn, Els.
  • Heesters en Struiken: Pluimhortensia, Sneeuwbal, Vlinderstruik, Olijfwilg, Liguster.
  • Vaste Planten: Dropplant, Lavendel, Herfstaster, Kogeldistel, Kattenkruid, Salie.

Participatie

Vrijwilligers aan de slag in de nactartuin

De grootste vlindertuin in de Noordkop (200m²) is een feit. Dit doordat een inwoner een idee had en hielp bij het uitdenken en uitvoeren van het plan aan de rand van park 'De Meet'. De nectartuin wordt voor een deel ook onderhouden door vrijwilligers. Hebt u ook een goed idee voor de openbare ruimte? Meld dan uw idee aan bij team Kernbeheer via het formulier op www.teamkernbeheer.nl