DEN OEVER - Vanaf donderdag 13 juni kunt u genieten van een nieuwe wandel- en fietsroute langs de IJsselmeerkust. Deze zogenoemde ‘Verhalenroute’ loopt langs het IJsselmeer van Den Oever tot Medemblik. Langs deze route kunt u via een app verhalen bekijken die gaan over dit bijzondere stuk kustgebied.

De route
De route is te volgen via de webapp van 2Discover, vanaf 13 juni te bezoeken via de link: verhalenroute.hollandskroon.nl. Op deze webpagina vindt u 12 filmpjes die u de verhalen vertellen over het gebied als u hier wandelt of fietst. Deze verhalen worden verteld door mensen die hier iets hebben meegemaakt of hier wonen of werken. Verhalen over de dijkdoorbraak van 1945 verteld bij de Wielen, over het ruiterpad in het Dijkgatsbos, over de gemalen die ervoor zorgen dat de Wieringermeer niet onder water loopt en over verloren piloten in het IJsselmeer. De Verhalenroute IJsselmeerkust is in totaal 20 kilometer lang .

Opening van de route te volgen via Instagram Stories
Op donderdagmiddag 13 juni wordt de Verhalenroute officieel geopend door wethouder Theo Meskers. U kunt dit volgen via onze Instagram Stories. De hele week, en speciaal donderdagmiddag, worden er foto’s en video’s via onze Stories gepost over dit bijzondere stuk kustgebied.

De Kop Werkt! 
De Verhalenroute IJsselmeerkust is onderdeel van het project IJsselmeerkustbeleving. Dit is een project dat valt onder ‘De Kop Werkt!’. De Kop Werkt! is een regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving. Meer informatie vindt u op www.dekopwerkt.nl