ZIJDEWIND/WAARLAND - Afgelopen 30 april was het zover: de onthulling van het bouwbord aan de Zandweg in Zijdewind en Waarland. De twee initiatiefnemers, Piet (12 jaar) en Rijk (10 jaar) mochten het bouwbord onthullen samen met wethouder Hans Heddes van gemeente Schagen en wethouder Lilian Peters van de gemeente Hollands Kroon. Met dit symbolische moment komen we een stap dichter bij een veiligere Zandweg in Zijdewind en Waarland. Op 21 mei starten de werkzaamheden. Met de uitvoering van dit project gaat een belangrijke wens van de betrokken inwoners in vervulling.

Wat gaan we doen?

De Zandweg in Zijdewind en Waarland wordt opnieuw ingericht. Dit om de verkeersveiligheid te verbeteren. We gaan zorgen dat fietsers en voetgangers veiliger de weg over kunnen steken. Ook komen er snelheid remmende maatregelen, waardoor auto’s langzamer gaan rijden. Daarnaast krijgt de weg een dorpse uitstraling. Deze weg loopt dwars door gemeente Hollands Kroon en gemeente Schagen. De samenwerking tussen deze 2 gemeenten maakt dit project uniek.

Piet en Rijk strijden voor een veiligere Zandweg

Wie gaat het doen?

Aannemer D. van der Steen B.V. uit Utrecht gaan de werkzaamheden uitvoeren. Zij voeren vaker grote projecten uit in de provincie Noord-Holland.

Wat betekent dit?

Omdat er in de buurt al werkzaamheden zijn aan de Speketersweg en de Hartweg, is er weinig doorgaand verkeer aan de Zandweg. Daarom is er minder hinder voor het verkeer als we de werkzaamheden gelijktijdig uitvoeren.

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N241 en de N242. Om de aanliggende bewoners en bedrijven zoveel mogelijk bereikbaar te houden, worden de werkzaamheden in delen uitgevoerd.

In de avond van 30 april is er een bewonersavond geweest om de omwonenden op de hoogte te stellen van de werkzaamheden en de gevolgen daarvan. Als alles volgens plan verloopt zijn de werkzaamheden in juli 2024 klaar.

Meer informatie

Lees voor meer informatie ook het nieuwsbericht dat wij eerder hierover plaatsten: Start werkzaamheden Zandweg in Zijdewind en Waarland een stap dichterbij. En houd de pagina op onze projectensite in de gaten: Verbeteren verkeersveiligheid Zandweg in Zijdewind.