NIEUWE NIEDORP - Op woensdagmiddag 18 september hebben wethouder Theo Groot en directeur van natuurorganisatie IVN, Petra Schut, een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met de ondertekening van dit document is de aanleg van een Tiny Forest naast de Brede school in Nieuwe Niedorp een feit.

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Pure Nederlandse natuur vlak naast de school. Een plek waar kinderen, maar ook de buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten op een prettige en gezonde plek. Het veldje wordt zo ingericht dat de school het ook kan gebruiken als een buitenlokaal.

Feestelijk moment
Een feestje voor de kinderen en de directeuren van de Sint Antoniusschool, De Mient en BSO De Stek. Eerst een toespraakje van directeur Emile Goossens en projectleider Paul de Dooij, daarna een woordje van Theo Groot en Petra Schut. Hierna volgde de officiële ondertekening. Bram de Jong en Esmée Molenaar hebben namens beide basisscholen hun handtekening mogen zetten onder toeziend oog van het hele gezelschap. Het feestje werd beklonken met een Tiny Forest-gebakje en bekertje fris.

Planning
Komende periode wordt in samenspraak met de scholen en de buurt de ontwerpschets, van het aan te leggen bos, verder uitgewerkt. Ook de kinderen van beide basisscholen en de BSO gaan meedenken over hoe het terrein moet worden ingericht. Hiervoor gaan wij nog een bijeenkomst organiseren. De aanplant van het bosje vindt op 13 november plaats met de kinderen en participanten.