WIERINGERWERF - Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH) en de Ondernemers Federatie Hollands Kroon (OFHK) organiseren in samenwerking met de gemeente Hollands Kroon op dinsdag 3 oktober de bijeenkomst 'Criminaliteit; je gaat het pas zien als je het door hebt'. De bijeenkomst wordt in de aanloop naar van de 'Week van de Veiligheid' georganiseerd. U bent vanaf 17.00 uur welkom in het Veiligheidsgebouw in Wieringerwerf.

Oplossingen en samenwerken

Veiligheidsgebouw Wieringerwerf

Veiligheidsgebouw Wieringerwerf

Tijdens deze bijeenkomst worden ondernemers geïnformeerd over de diverse manieren waarop criminaliteit hun bedrijven kunnen schaden. Denk hierbij aan cyberaanvallen, hennepplantages, witwassen, overvallen, agressie, drugssmokkel en arbeidsuitbuiting. Niet alleen de risico’s komen aan bod. De nadruk ligt vooral op oplossingen en hoe ondernemers concreet kunnen samenwerken in het aanpakken van criminaliteit.

In gesprek met elkaar

Tijdens de bijeenkomst gaan PVONH, de gemeente, politie, brandweer en ondernemers in break-out sessies met elkaar in gesprek. Alle partijen kunnen aangeven wat zij meemaken, zien en signaleren, waar hun behoeften liggen en hun zorgen uiten. Ondernemers gaan in deze sessies per werkgebied uiteen. Door met gelijkgestemde ondernemers in gesprek te gaan, kunnen gezamenlijke activiteiten of vervolgafspraken gepland worden om veilig ondernemen te bevorderen en criminaliteit te voorkomen.

Diverse veiligheidsaspecten

Op 3 oktober komt een breed scala aan criminaliteitsvormen aan bod waar ondernemers vandaag de dag mee te maken (kunnen) krijgen. Of u nu een winkelier bent, een havenbedrijf hebt, een melkveehouder bent, een ZZP'er met kantoor thuis of een bedrijf op een bedrijventerrein hebt. Ondernemers uit alle branches en werkgebieden in Hollands Kroon zijn welkom over dit onderwerp mee te denken.

Serieuze stappen zetten

Jeanette de Boer-Visser, voorzitter van de OFHK, benadrukt de diversiteit aan ondernemers in de gemeente Hollands Kroon en nodigt dan ook alle ondernemers uit om deel te nemen op 3 oktober: "Door samen in gesprek te gaan over de problemen en mogelijke risico’s bij ondernemers om de hoek kunnen we serieuze stappen zetten. Het is daarom van belang dat onze leden en andere ondernemers uit Hollands Kroon deelnemen aan de bijeenkomst. Er zijn zorgen onder de doelgroep en 3 oktober biedt de mogelijkheid om samen te werken om iets tegen de risico’s en dreigingen te doen. Het is goed dat ook sectorvertegenwoordigers uit de regio aanwezig zijn."

Veiliger ondernemersklimaat

Josefien Hofstede van PVONH benadrukt dat deze bijeenkomst een bijzonder karakter heeft in de regio omdat het alle soorten criminaliteit bespreekt voor alle branches en locaties die ze als veiligheidsorganisatie vertegenwoordigt in Noord-Holland: “De aanleiding voor deze bijeenkomst is de groeiende behoefte bij ondernemers en de gemeente Hollands Kroon om risico's van ondermijnende en cybercriminaliteit te herkennen en te beheersen. Gezien de vele verschillende sectoren in de gemeente, is ervoor gekozen om dit grootschalige evenement te organiseren op 3 oktober. Want alleen door samen te werken, komen we tot een veiliger ondernemersklimaat in Noord-Holland."

Waar en wanneer

Waar: Veiligheidsgebouw, Medemblikkerweg 4A in Wieringerwerf.

Wanneer: dinsdag 3 oktober 2023 van 17.00 tot 21.00 uur. Inclusief kleine warme maaltijd.

Het programma op 3 oktober:

 • 17.00 - 17.30 uur: Ontvangst
 • 17.30 - 18.00 uur: Kleine warme maaltijd
 • 18.00 - 18.00 uur: Opening burgemeester Rian van Dam
 • 18.10 - 19.00 uur: Presentaties ondermijning en cybercrime door PVONH
 • 19.00 - 20.00 uur: Rondleiding veiligheidsgebouw en kijkje nemen in een drugslab
 • 20.00 - 20.15 uur: Pauze
 • 20.15 - 20.45 uur: Break-out sessies per gebied/branche waarbij in wordt gegaan op de behoefte, uitdagingen en activiteiten voor diverse groepen ondernemers.
  • ondernemers in het buitengebied
  • bedrijventerreinen en zzp’ers
  • watergebonden bedrijvigheid
  • winkelgebieden en horeca
 • 20.45 - 21.00 uur: Plenaire samenvatting van de break-out sessies
 • 21.00 uur: Dankwoord Jeanette de Boer-Visser, voorzitter OFHK en afsluiting

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst bezoek de website van PVO Noord-Holland