NIEUWE NIEDORP - Op 14 juli opent wethouder Theo Groot de vlinder- en nectartuin in Nieuwe Niedorp. Deze tuin is ontstaan vanuit een idee van inwoner Hielko Mels. Zijn wens was een vlindertuin op het stuk gemeentegrond aan de Trambaan. Een plek waar vlinders, bijen en biodiversiteit compleet de ruimte krijgen om te verblijven, voedsel te zoeken en te nestelen. Een vlinder- en nectartuin.

Samenwerking
Hielko Mels ontwierp de tuin zelf. Deze moest een verlenging van park ‘De Meet’ worden. Samen met team Kernbeheer van de gemeente en het werk van vrijwilligers, is de tuin gemaakt. Er zijn in totaal maar liefst 2700 bomen, struiken, heesters en vaste planten geplant. Ook staat er een groot bijenhotel in de tuin.

Geplante soorten groen in de tuin
- Bomen: Honingboom, Amerikaanse krentenboom, Lijsterbes, Esdoorn, Els.
- Heesters en Struiken: Pluimhortensia, Sneeuwbal, Vlinderstruik, Olijfwilg, Liguster.
- Vaste Planten: Dropplant, Lavendel, Herfstaster, Kogeldistel, Kattenkruid, Salie.

Opening
Het resultaat is een prachtige vlinder- en nectartuin waar een rolstoelvriendelijk pad doorheen loopt. Wethouder Theo Groot opent de vlindertuin officieel op woensdag 14 juli om 16:00 uur. U bent hierbij van harte welkom. De vlinder- en nectartuin is ligt aan de rand van het park. Dit is aan de trambaan tussen Nieuwe Niedorp en Winkel.