ANNA PAULOWNA - Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Met uw stem kunt u invloed uitoefenen op de keuzes die de nieuwe raadsleden van Hollands Kroon maken. Op wie gaat u stemmen? Elke verkiezing zijn er stemhulpen met vragenlijsten. Deze vult u in en dan rollen er een aantal opties van partijen uit die bij u zouden passen. Vaak missen de vragen in die vragenlijsten een nuance. Want als u voor meer groen bent, hoeft u niet tegen meer woningbouw te zijn of andersom. Daarom heeft de gemeente Hollands Kroon een eigen stemhulp ontwikkeld.

Overzichtelijke stemhulp
Aan deze gemeenteraadsverkiezing doen 8 politieke partijen mee. Elke partij heeft 10 standpunten. Deze zijn kort en bondig geschreven. Deze standpunten worden als advertentie geplaatst in de lokale kranten, op de website van de gemeenteraad en op social media. Met deze standpunten kunt u een keuze maken of een richting kiezen. Op de website gemeenteraad.hollandskroon.nl/standpunten kunt u de toelichtingen bij deze standpunten lezen. De politieke partijen leggen hier uit welke gedachten zij hebben bij hun standpunten.

Verkiezingskrant
In de week voor de verkiezingen ontvangt elk huishouden in Hollands Kroon een verkiezingskrant. In deze krant staan naast de standpunten van de partijen, ook alle praktische informatie zoals wanneer welke stemlocaties open zijn. Maar ook veel gestelde vragen en voor alle nieuwe stemgerechtigde een stappenplan. Want hoe werkt dat stemmen eigenlijk? Daarnaast stellen de 8 politieke partijen zich aan u voor.

Website
Meer informatie vindt u op gemeenteraad.hollandskroon.nl.