ANNA PAULOWNA - Woningstichting Anna Paulowna ontwikkelt 22 sociale huurwoningen aan de Molenvaart in Anna Paulowna. Ben Broxterman van Woningstichting Anna Paulowna en wethouder Ruimtelijke Ordening, Theo Groot, hebben de anterieure overeenkomst ondertekend. Hiermee is de start van het project een feit.

Wethouder Theo Groot: “We zijn blij dat Woningstichting Anna Paulowna op deze mooie locatie woningen realiseert. Als het goed is kan hier gebouwd worden, nadat de woningstichting klaar is met de nieuwbouw op andere locaties. De locaties van het oude postkantoor en de voormalige basisschool Meerpaal in Anna Paulowna. Het is een prachtige locatie bij het winkelcentrum van Anna Paulowna. Het voldoet aan de wens van de gemeenteraad: meer sociale huurwoningen.

En zo komen er in een paar jaar tijd 64 nieuwe huurwoningen in Anna Paulowna bij. De woningstichting mikt op ouderen omdat het zo dicht bij het winkelcentrum ligt. We hopen daarmee dat andere woningen vrij komen voor jongeren en/of gezinnen.”

Het bestemmingsplan ligt ter inzage

De stukken vindt u via ruimtelijkeplannen.nl (zoek op plannaam ‘Molenvaart 12’). U kunt gedurende zes weken een zienswijze indienen.

De locatie aan de Molenvaart 12-14 in Anna Paulowna is eigendom van de Woningstichting Anna Paulowna

Het stuk grond ligt tussen woningen en aan de overkant is het winkelcentrum van Anna Paulowna. Op het perceel stond het voormalige gezinsvervangend tehuis Vronervaart en een kleine woning die allebei al zijn gesloopt. Het plan is om twee woongebouwen te bouwen. De gebouwen bestaan uit drie bouwlagen met een maximale bouwhoogte van 10 meter. Het gaat om driekamerappartementen van ongeveer 75-80 m2 voor één of tweepersoons- huishoudens.