ANNA PAULOWNA - De gemeente Hollands Kroon is een grote gemeente met veel dorpen. Als nieuwe inwoner kan het daarom best moeilijk zijn om te weten waar de winkels en andere voorzieningen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de huisarts, bibliotheek of supermarkt. Maar ook waar leuke activiteiten te doen en te vinden zijn. Daarom maakten we samen mét onze inwoners een Dorpsgids vóór onze (nieuwe) inwoners.

Waarom een Dorpsgids?

Nieuwe inwoners in onze gemeente vertellen regelmatig dat het lastig is om de verschillende voorzieningen te vinden. Daarom zou het heel handig zijn als er een overzichtelijke Dorpsgids is met daarin de belangrijkste voorzieningen in elk dorp. Zo zie je in één oogopslag waar de dichtstbijzijnde tandarts is, waar je kind naar school kan of waar je een mooie wandeling kan maken.

Vóór inwoners, dóór inwoners

Wie kent Hollands Kroon beter dan de inwoners die er al jaren wonen? Daarom hebben we via participatieplatform DenkMee onze inwoners gevraagd om mee te denken bij het maken van de Dorpsgids. Inwoners konden meedenken bij de beschrijving van hun dorp en stuurden hun mooiste foto’s van hun dorp in. Het resultaat mag er zijn! Elk dorp heeft nu een mooie en kenmerkende foto in de gids staan. Ook staat er een introductie met een stukje geschiedenis van het dorp en wat er te doen en beleven is. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de hulp en enthousiaste inzet. Zonder jullie was het niet gelukt!

Benieuwd naar de Dorpsgids? Neem dan een kijkje! Klik op de onderstaande afbeelding of klik op deze link: Dorpsgids Hollands Kroon.

Digitale Dorpsgids

Al het moois in Hollands Kroon paste natuurlijk niet in een papieren gids. Daarom hebben we ook een interactieve online gids gemaakt. In deze Digitale Dorpsgids ziet u in één keer alle voorzieningen op een kaart van de gemeente zodat u precies weet wat er in de buurt te vinden is. U vindt naast de voorzieningen uit de Dorpsgids ook alle sportlocaties in de gemeente. Zo weet u met een paar drukken op de knop precies waar u kunt tennissen, voetballen of kegelen.

Bent u benieuwd welke monumenten we hebben of waar de kinderdagverblijven, scholen en buitenschoolse opvang zijn? Ook deze vindt u in de Digitale Dorpsgids. Kijk en klik vooral eens rond. U vindt de Digitale Dorpsgids via deze link: Digitale Dorpsgids.

Aanvragen papieren Dorpsgids

Heeft u liever een papieren versie van de Dorpsgids? Dat kan! Vul dit formulier in en wij zorgen dat u een papieren Dorpsgids thuisgestuurd krijgt: aanvraagformulier Dorpsgids. Let op: per adres kan maar één dorpsgids worden aangevraagd.

Daarnaast ligt er op de Hollands Kroonmobiel een stapel gidsjes klaar of kunt u bij de dichtstbijzijnde IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) een exemplaar ophalen. Voor de data en locaties van de Hollands Kroonmobiel kijkt u hier. De locaties en openingstijden van de dichtstbijzijnde IDO’s vindt u hier.

Vragen of suggesties?

Heeft u vragen over de inhoud van de (Digitale) Dorpsgids, mist u voorzieningen of heeft u een andere vraag of opmerking? Neem dan contact met ons op per mail: joostdevries@hollandskroon.nl of telefoon.