HOLLANDS KROON - Het oogstseizoen is begonnen. In deze periode zijn in onze mooie agrarische gemeente de landbouwers hard aan het werk. Wanneer boeren hun oogst via de openbare weg moeten vervoeren, kunnen er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan door grond en modder dat van landbouwvoertuigen afkomt. In het oogstseizoen is het daarom belangrijk om op de wegen rondom boerderijen en landbouwveldenrekening te houden met modder op de weg en gladheid.

Gladheid door modder

Grond in combinatie met nattigheid zorgt voor modder op de weg. De modder zorgt ervoor dat de weg glad wordt. Op de fiets en in de auto moet je daarom oppassen voor slipgevaar. De boeren zijn verplicht om borden te plaatsen om de weggebruikers te attenderen op de modder op de weg. Let daarom goed of je deze borden ziet. Verminder uw snelheid en rij voorzichtig. Fietsers worden geadviseerd bij veel modder op de weg om een stukje te wandelen met de fiets aan de hand.

Modder op de weg zonder borden? Meld het met Fixi!

Om op de werkzaamheden te attenderen is degene die de oogst binnenhaalt verplicht om de zogenoemde modderborden te plaatsen. Direct nadat het werk klaar is, moet de vervuiler de weg schoon te maken. Geef als weggebruiker de agrariër de ruimte om de weg schoon te maken. Het plaatsen van borden gebeurt helaas nog niet altijd. Wees dus alert, ook als er geen borden staan. We letten in deze periode extra op deze modderborden en het schoonmaken van de weg. Maar u kunt ook helpen! Ziet u modder op de weg zonder dat er borden zijn geplaatst, meld het dan met de Fixi app.