HOLLANDS KROON - Vijf inwoners hebben op dinsdag 26 april bij de Algemene Gelegenheid (ofwel de Lintjesregen) een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Allen werden zij Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

  • Frans van Zwam uit Barsingerhorn;
  • Marja Hiemstra - van der Velde uit Zijdewind;
  • Dick Krabbendam uit Hippolytushoef;
  • Annie Trijntje Bruijstens - Koster uit Hippolytushoef;
  • Hans Paul Doeke van der Laan uit Wieringerwerf.

Burgemeester Rian van Dam reikte de onderscheidingen bij de inwoners thuis of op een door de aanvrager gekozen locatie uit.

Jeugdlintjes

Dit jaar werden er bij gebrek aan aanmeldingen geen jeugdlintjes uitgereikt.

Meer informatie over de gedecoreerden

Frans van Zwam

Frans van Zwam

Meneer van Zwam is "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd". Hij zet zich tevens in voor het Veteranen Inloophuis in Schagen en voor de Vereniging Reünisten Elektromonteurs van de Koninklijke Marine.

Marja Hiemstra - van der Velde

Marja Hiemstra - van der Velde

Mevrouw Hiemstra - van der Velde coördineert sinds 2013 het werk voor de Voedselbank op het uitdeelpunt in Nieuwe Niedorp. Ook is ze betrokken bij de PKN-Kerk in Nieuwe Niedorp. Zij maakt als diaken deel uit van de kerkenraad, bezoekt ook het overleg met andere kerken in de regio en zet ze zich in voor de EHBO-vereniging. Daarnaast is ze vrijwilliger bij het Taalcafé.

Dick Krabbendam

Dick Krabbendam

Meneer Krabbendam zet zich al jaren in voor Stichting Netwerk Roemenië. Om inkomsten te genereren voor de Stichting Netwerk Roemenië heeft hij een kringloopwinkel opgericht, de Marske; een kringloopwinkel met een maatschappelijke functie.

Annie Trijntje Bruijstens - Koster

Annie Trijntje Bruijstens - Koster

Mevrouw Bruijstens - Koster heeft zich gedurende 40 jaren verdienstelijk gemaakt als collecte coördinator voor KWF Kankerbestrijding in Hollands Kroon. Ook heeft ze zich ruim 30 jaar ingezet voor de kantine commissie van v.v. Succes in Hippolytushoef.

Hans Paul Doeke van der Laan

Hans Paul Doeke van der Laan

Meneer van der Laan heeft enorm veel vrijwilligerswerk gedaan voor de basketbalvereniging, de voetbalvereniging (CVW Slootdorp) en klaverjasvereniging 'Onder Ons' te Wieringerwerf. Later kwam daar de tennisvereniging bij en enige jaren geleden de Cultuurschuur (sociaal-cultureel centrum).