ANNA PAULWONA - Jongeren uit Hollands Kroon kunnen hun stem laten horen! JongRES organiseert 7 mei PowerUp. Dit is een bijeenkomst over de toekomst van groene energie zoals windturbines en zonneweides in de regio. Met PowerUp wil JongRES zorgen voor een blijvend gesprek tussen bestuurders, raadsleden en jongeren. Want de komende jaren moeten gemeenten veel keuzes maken over het opwekken van duurzame energie. Jongeren hebben een boodschap die daarbij gehoord mag worden.

Aanmelden voor de het PowerUp festival in Haarlem is nu mogelijk via de oranje knop op deze pagina.

Wat is JongRES?

JongRES is een landelijk netwerk van jongeren die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van de RES. Met RES bedoelen we de regionale energiestrategie. In deze strategie staat het plan van de regio uitgelegd over het duurzaam energie opwekken op land. In Noord-Holland heeft JongRES onder meer een jongerentafel georganiseerd en adviezen gemaakt. Deze zijn één-op-één opgeschreven in de RES 1.0. Veel gemeenteraden willen samen met jongeren blijven kijken naar moeilijke keuzes en vragen over de energietransitie. Daarom organiseert JongRES het festival PowerUp.

Duurzame relatie

Op zaterdag 7 mei 2022 van 12.00 tot 19.00 uur delen politici en jongeren het podium van de Lichtfabriek in Haarlem. Samen praten zij over kansen en mogelijkheden van de energietransitie. Het doel: voor iedere gemeente duurzame relaties vormen tussen bestuurders, raadsleden en jongeren. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door jongerenambassadeurs aan te stellen. Zij zijn dan de verbinding tussen scholieren en de gemeenteraad. Of mee kunnen denken over lokale problemen. Dit leidt tot nieuwe gedachten en creatieve oplossingen.

RES-talk, muziek en meer

Het belooft een dag bomvol inspiratie en ontmoeting te worden, met:

  • RES-talks door onder andere bestuurder van de provincie, gedeputeerde Edward Stigter en wethouder Thessa van der Windt van de gemeente Haarlem
  • Workshops, debating skills en mediatraining
  • Banen en opleidingskansen in de energietransitie
  • Muziek, eten en drinken
  • Een machine die ideeën opwekt
  • En nog veel meer!

Laat je horen!

Ben jij erbij? Kijk voor meer informatie over het programma en om je in te schrijven op de website van het PowerUp festival.