HOLLANDSKROON - Een jaar na het startsein is het opknappen van het Kolhornerbos helemaal klaar. Het bos heeft een nieuw natuurgebied gekregen met een broedwand voor ijsvogels en oeverzwaluwen en een grote vijver om de visstand en waterkwaliteit te bevorderen. Ook zijn er nieuwe wandelpaden aangelegd, is er een hondenstrandje en een speelplaats met boomstammen voor kinderen gemaakt en een insectenhotel geplaatst. Als laatste zijn onlangs de oude picknickbanken vervangen door twee nieuwe grote picknicksets en twee nieuwe bankjes.

Camperplaatsen, trailerhelling en uitgegraven molens

Naast het opknappen van het bosje gebeurt er meer in Kolhorn. Bij ‘t Groentje aan De Strook worden vijf camperplaatsen gerealiseerd in samenwerking met de Stichting Waterrecreatie Kolhorn. Daarbij wordt de trailerhelling door provincie Noord-Holland opgeknapt. Langs de Molenkolk is in 2018 een fundering van een oude strijkmolen opgegraven. We zijn aan het onderzoeken hoe we deze tentoon gaan stellen. Verder wordt de Kolhornse kanoroute nog uitgebreid en komen er kleinschalige recreatieve voorzieningen in het water van de Pishoek.

De Kop Werkt!
Het opknappen van Kolhorn is onderdeel van het regionale stimuleringsprogramma De Kop Werkt! Dit programma is in het leven geroepen om de regio Kop van Noord-Holland te versterken op het gebied van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving. Meer informatie staat op: op de website van De Kop Werkt!