ANNA PAULOWNA - Tientallen kinderen van de basisschool ‘IKC De Kroon’ planten op woensdag 16 november een minibos in Anna Paulowna. Zij doen dit samen met IVN Natuureducatie, Hoek Hoveniers, wethouder Lilian Peters en de kernbeheerders van Hollands Kroon. We nodigen alle omwonenden en ouders van de leerlingen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en te helpen bij het planten van boompjes.

Waar en wanneer?

Datum: woensdag 16 november
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Locatie: Schoolplein IKC De Kroon, De Verwachting 2 in Anna Paulowna

Om 11.15 uur wordt het Tiny Forest officieel geopend door onze wethouder Lilian Peters en Daniël Troost, directeur van IKC De Kroon. Zij planten de eerste boom.

Tiny Forest: minibos zo groot als een tennisbaan

Het Tiny Forest wordt geplant op het stuk grond naast de school aan de kant van de Vossenstaart. Een Tiny Forest is niet alleen een fijne plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen kunnen straks in dit ‘buitenlokaal’ leren over de Nederlandse natuur en worden opgeleid tot ‘Tiny Forest Ranger’. En buurtbewoners kunnen elkaar op deze plek ontmoeten. Het bos zorgt ook voor verkoeling op warme dagen en vangt water op bij zware regenval.

Dit Tiny Forest is het vierde kleine bosje in onze gemeente

De eerste drie liggen in Hippolytushoef, Nieuwe Niedorp en Middenmeer. De komende jaren planten we nog meer Tiny Forests in Hollands Kroon. Want wij willen meer groen in de wijken, dichtbij de mensen. Er worden dit plantseizoen nog twee minibossen bij geplant. Begin 2023 wordt bij de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna en in ‘t Veld bij basisschool De Marinx een Tiny Forest geplant.

Iedere buurt zijn eigen bos

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de afstand tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN werkt aan een wereld waarin contact tussen mens en natuur gewoon is. Een Tiny Forest is zeer geschikt om mens en natuur te verbinden. IVN wil dat elke buurt zijn eigen minibos krijgt. Zo komt de natuur steeds dichterbij.