NIEUWE NIEDORP - Op woensdag 13 november wordt er een zogenaamd ‘Tiny Forest’ geplant vlakbij de brede school ‘De Oude Boomgaard’ in Nieuwe Niedorp. Het Tiny Forest is een concept van IVN Natuureducatie en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente.

Kinderen van de basisscholen De Mient, St. Antonius en kinderopvang Kappio helpen mee op deze plantdag. Zij gaan, samen met de nieuwe kinderopvang ‘De Keet’, het minibos als buitenleslokaal en beleefplek gebruiken. Ook wordt de buurt actief betrokken zodat het Tiny Forest een echt buurtbos wordt! U bent dus van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit minibos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Wat gaan we doen?
Op de plantdag, 13 november, wordt het gehele Tiny Forest aangelegd. Aan het einde van de dag zijn er ongeveer 600 boompjes geplant. Ongeveer 60 kinderen helpen met het planten van de boompjes. Buurtbewoners zijn de hele dag (9.00 – 16.00 uur) van harte welkom om mee te helpen. Rond 11.00 uur plant wethouder Mary van Gent de eerste boom.