'T VELD - Inwoners van ’t Veld en Zijdewind kunnen op maandagavond 30 mei meepraten over huisvesting voor arbeidsmigranten. Deze avond is het de bedoeling dat dorpsbewoners meepraten over een middelgrote locatie voor arbeidsmigranten die mogelijk in ’t Veld wordt ontwikkeld. Tijdens de bijeenkomst gaan we graag in gesprek over mogelijke kansrijke locaties in het gebied.

De avond begint om 19.30 en duurt tot 21.15 uur in De Vriendschap in ’t Veld aan de Rijdersstraat 92 in ’t Veld.

Locatieonderzoek huisvesting buitenlandse werknemers
Wij houden deze bijeenkomst naar aanleiding van het locatieonderzoek huisvesting buitenlandse werknemers dat onderzoeksbureau Sweco in 2021 heeft gedaan voor de provincie Noord-Holland. Daarin is onder meer met bewonersparticipatie op zoek gegaan naar gebieden waar middelgrote huisvesting voor arbeidsmigranten kan komen in de Kop van Noord-Holland. Het gaat dan om locaties tussen de honderd en driehonderd bedden. Uit het onderzoek zijn veertien gebieden zogenoemde ‘voorkeurszoeklocaties’ gekomen waarvan er acht in de gemeente Hollands Kroon liggen. Een van deze gebieden ligt aan de noordoostkant van ’t Veld.

Tijdens de bijeenkomst lichten we samen met Sweco het locatieonderzoek toe. Ook gaan we verder op zoek met inwoners naar een concrete locatie binnen het zoekgebied. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van ’t Veld meedoen aan deze avond. Zo kan een plan ontstaan dat past in de omgeving. Voor de locatiebepaling nemen we de input/ideeën mee die de inwoners van het dorp tijdens de bijeenkomst laten horen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de ligging, de grootte en bereikbaarheid van de huisvestingslocatie. Ook gaan we in gesprek over de wensen van inwoners en aandachtspunten. Geschikte en minder geschikte locaties in de omgeving komen hierbij ook aan bod.