SLOOTDORP - De Nieuwesluizerweg bij Slootdorp is toe aan groot onderhoud. Het doel is om de weg veiliger te maken. In 2024 wil de gemeente dit uitvoeren. Tijdens een informatieavond op 10 mei delen we de plannen hiervoor en vragen we uw mening.

Plannen en ideeën

Om de Nieuwesluizerweg goed aan te pakken, zijn er plannen nodig. Op 10 mei zijn omwonenden en direct betrokkenen welkom in het Dorpshuis Slootdorp aan de Pastoor Braakstraat 1. Hier presenteren de gemeente en IV-infra de inzichten en plannen. Daarna kunnen de aanwezigen hun mening en ideeën delen.

U kunt binnenlopen vanaf 19.15 uur. De presentatie begint om 19.30 uur. Om een inschatting te maken van het aantal bezoekers van de avond, vragen we u zich aan te melden door een mailtje te sturen naar verkeer@hollandskroon.nl.

Veelomvattend

Het aanpakken van wegen en verkeerssituaties is veelomvattend. Er is onderzoek nodig en er zijn veel organisaties bij betrokken. Dat kost tijd. Met tijdelijke maatregelen zorgt de gemeente dat de situatie ondertussen zo veilig mogelijk blijft.

Tijdelijke maatregelen

Voor de verkeersveiligheid gelden er tijdelijke maatregelen op de Nieuwesluizerweg. Zo worden de waarschuwingsborden op de kruising met de Molenweg beter zichtbaar.

Ook is besloten tot een inhaalverbod op de Nieuwesluizerweg, waarbij landbouwverkeer wel mag worden ingehaald. Dat verkeersbesluit ligt nu ter inzage.

Tot slot was er in april een gedragscampagne waarbij weggebruikers extra gewezen werden op de maximumsnelheid van 80 km/u.