ANNA PAULOWNA - Donderdagavond konden inwoners met een idee om de Hollands Kroon veiliger, leuker, socialer of beter te maken, hun idee bespreken met de gemeenteraad. In totaal hebben 18 deelnemers 20 ideeën met de gemeenteraad besproken. Met 18 ideeën gaan de raadsleden aan de slag. Zij gaan met de inwoners om tafel om het idee vorm te geven en te zien welke stappen gezet moeten worden om het idee, als dit mogelijk is, uit te kunnen voeren. Ideeën die onder andere gesteund zijn, zijn onder andere een pumptrackbaan in Wieringerwerf, een jeugdraad in Hollands Kroon, een speeltuin aan De Molen in Nieuwe Niedorp, parkeerplaatsen bij de voedselbank in Anna Paulowna en een ontmoetingsplek met losloopgebied voor honden in Anna Paulowna. Alle 18 ideeën die gesteund zijn staan op de website gemeenteraad.hollandskroon.nl.

Zowel de inwoners als de raadsleden waren enthousiast over de gesprekken die hebben plaats gevonden. De huiselijke sfeer zorgde voor een gezellig samenzijn waarbij goede gesprekken werden gevoerd.

De volgende ideeënmarkt
De ideeënmarkt wordt elke keer op een andere plek gehouden. Op 22 december is de volgende ideeënmarkt. Deze gaat plaatsvinden in of rondom Slootdorp. De exacte locatie is nog niet bekend. Wanneer de locatie bekend is, wordt dit gecommuniceerd via de website, de social media van de gemeenteraad en advertenties in lokale kranten. Op gemeenteraad.hollandskroon.nl/ideeenmarkt kunnen mensen met een idee zich inschrijven voor de eerstvolgende ideeënmarkt. Hierop staat ook alle informatie rondom de ideeënmarkt.