HOLLANDS KROON - De aanslag van de gemeentebelasting en waterschapsbelasting is weer ontvangen. Wanneer u de gemeentebelasting niet kunt betalen, krijgt u in sommige gevallen kwijtschelding. Dit betekent dat u de belasting of een deel hiervan niet hoeft te betalen. Hiervoor kunt u kwijtschelding aanvragen bij het Hoogheemraadschap. Bij de beoordeling van de kwijtscheldingsaanvraag wordt er rekening gehouden met uw inkomen, uitgaven en bezittingen.

Aanvragen kwijtschelding

Wij werken samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Als u kwijtschelding aanvraagt, geldt dit voor de aanslag waterschapsbelastingen van het Hoogheemraadschap en de aanslag gemeentelijke belastingen. Het aanvragen van kwijtschelding doet u via: https://www.hhnk.nl/kwijtschelding.

Hulp bij het aanvragen van kwijtschelding

Heeft u moeite met het digitaal aanvragen van de kwijtschelding? U kunt dan terecht bij een van de Informatiepunten voor Digitale Ondersteuning (IDO’s). Hier kunt u terecht voor al uw vragen die te maken hebben met digitale zaken.

Informatiepunt Wieringerwerf

Bibliotheek in de Cultuurschuur
Loggersplein 1, Wieringerwerf
Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur

Informatiepunt Anna Paulowna

Bibliotheek
De Verwachting 13, Anna Paulowna
Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur

Vanaf dinsdag 29 maart opent een nieuwe locatie in Nieuwe Niedorp en vanaf woensdag 30 maart opent een nieuwe locatie in Hippolytushoef:

Informatiepunt Nieuwe Niedorp

Bibliotheek St Kopgroep Bibliotheken
Trambaan 10, Nieuwe Niedorp
Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur

Informatiepunt Hippolytushoef

Bibliotheek St Kopgroep Bibliotheken
Parkzicht 7, Hippolytushoef
Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur