WIERINGERWERF - Vergaderlocatie Leven van de Wind was afgelopen zaterdag het decor voor een duurzaam feestje. 500 enthousiaste bezoekers, 100 uitgedeelde plantjes, 75 gebouwde insectenhotels en 5 verschillende pleinen. Ondanks de warmte wisten inwoners van Hollands Kroon de Dag van de Toekomst te vinden. En de sfeer zat er goed in!

Dag van de Toekomst windmolen

Editie twee; nóg uitgebreider!

Het was de tweede keer dat team Duurzaamheid van de gemeente Hollands Kroon deze dag organiseerde. Initiatiefnemer Ferdinand Pronk is zeer tevreden met het verloop van de dag. “Na het succes van vorig jaar kon deze tweede editie niet uitblijven. De ontwikkelingen op het gebied van verduurzamen gaan razendsnel. Zo hebben we bezoekers in tegenstelling tot vorig dit jaar ook kunnen informeren over rijden op waterstof en thuisbatterijen. Innovaties waar men graag meer over wil weten. Dit evenement is bedoeld om onze inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verduurzaming. Om hen te inspireren en tegelijkertijd een leuke dag te bezorgen. Ik denk dat we daarin zijn geslaagd”, aldus Ferdinand – team duurzaamheid.

Een fijne sfeer voor jong en oud

Mede-organisator Rosanne Hoekstra kijkt ook met een positief gevoel terug op deze zaterdag. “Ondanks het warme weer zat de sfeer er bij zowel standhouders als bezoekers goed in. Zanger/gitarist Dick Raat verzorgde de muzikale omlijsting van ons evenement terwijl enLokaal Wieringen zorgde voor de nodige vegan versnaperingen zorgde. Ook voor kinderen was er weer van alles te beleven. Van een selfie op de vuilniswagen van HVC tot het knutselen van insectenhotels met de Helderse Vallei. Dat was ons doel! Een leuke dag voor het hele gezin.”

Restyle voor wethouder Lilian Peters

Restyle Wethouder

Lilian Peters, Wethouder Klimaat en openbare ruimte was ook aanwezig en liet zich restylen door de stylisten van Broke Ass Millionaires. Ze lieten zien hoe je tweedehands kleding opnieuw kunt gebruiken.

Heeft u de Dag van de Toekomst gemist? Regio Noordkop heeft een mooi video-verslag gemaakt. Deze kunt u kunt vinden via deze link: https://www.regionoordkop.nl/08/07/2023/interesse-in-duurzaamheid-op-dag-van-de-toekomst-neemt-toe-video/

Hoe kunt u energie besparen in Hollands Kroon?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van energiebesparing? Kijk dan op de website duurzaam.hollandskroon.nl.