ANNA PAULOWNA - Alleen samen krijgen we corona onder controle. Hollands Kroon heeft die boodschap van het Rijk toegevoegd aan haar logo. Ook heeft men de ‘houd 1,5 meter afstand-maatregel' verbeeld in het beeldmerk van de lotusbladeren. Een vuistregel voor de 1,5 meter is twee armlengtes afstand.


Men voert het tijdelijke ‘coronalogo’ door op de website, in brieven en e-mailhandtekeningen van medewerkers als constante herinnering aan hoe we met elkaar de coronacrisis het hoofd kunnen bieden.

Saamhorigheidsgevoel
Burgemeester Rian van Dam: “De verlenging van de huidige maatregelen tot 28 april, en de onzekerheid over wat er daarna gaat gebeuren, zijn zwaar" Fysiek afstand houden van elkaar, thuisblijven, afgelasting van evenementen, geen bezoek voor inwoners van zorginstellingen, druk op het zorgpersoneel, ondernemers die in zwaar weer verkeren, ouders met kinderen die de ballen in de lucht moeten houden, juist nu komt het aan op ons saamhorigheidsgevoel. Zorg voor elkaar. Denk om elkaar. Zie om naar elkaar. Alleen zo kunnen we de coronacrisis het hoofd bieden. Zo houden we het vol.”

Gezondheidsadviezen
De 1,5 meter afstand-maatregel is een van de maatregelen. Andere zijn:

  • Was uw handen 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen. Doe dit voordat u naar buiten gaat, als u weer thuis komt, als u uw neus heeft gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat u naar de wc bent geweest.

  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna uw handen

  • Schud geen handen. Dit geldt voor iedereen op straat, in winkels en op het werk als u een vitale functie heeft. Maar niet thuis en ook niet op straat als het mensen zijn uit uw gezin of huishouden.

  • Door 1,5 meter afstand te houden is de kans kleiner dat mensen elkaar besmetten