HOLLANDS KROON - Op vrijdag 18 december 2020 heeft wethouder Mary van Gent samen met Marjon Bachra directeur van JOGG, digitaal een samenwerkingsovereenkomst getekend. JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde toekomst. Als JOGG-gemeente werkt Hollands Kroon met lokale partijen aan een gezondere omgeving voor jongeren en kinderen.

Hollands Kroon wil met de JOGG-aanpak een omgeving maken die kinderen en jongeren uitnodigt om gezond te eten en drinken, maar ook uitdaagt tot meer bewegen, ontspanning, slaap en nachtrust.

Wethouder Mary van Gent
Wethouder Mary van Gent: “Gezond eten en drinken, voldoende bewegen en genoeg nachtrust: juist in een tijd van digitalisering zijn dit hele belangrijke elementen. Want verleidingen genoeg voor jongeren in de huidige tijd. Als kinderen al van jongs af aan in aanraking komen met een gezonde levensstijl, helpt hen dat hun hele leven. Het is goed voor het lijf en de geest. Daarom ben ik erg blij dat Hollands Kroon nu een JOGG-gemeente is.”

Om dit doel te bereiken vormt Hollands Kroon een JOGG-team. Samen met Sportservice Schagen en een JOGG-regisseur die in januari komt, werken we aan de ideale gezonde leefomgeving voor jongeren en kinderen.

Uw ideeën en hulp zijn belangrijk
Wat vindt u als organisatie, inwoner, kind of ouder dat veranderd moet worden? Wat ontbreekt binnen Hollands Kroon om de leefomgeving van jezelf of je de jeugd te verbeteren? Wij horen het graag! Heeft u ideeën? Deel dan uw wensen of ideeën met ons via denkmee.hollandskroon.nl. Laten we samen de omgeving waarin onze jeugd opgroeit gezonder maken. Want een gezonde toekomst voor Hollands Kroon begint met een gezonde jeugd!