ANNA PAULOWNA - Het NK Tegelwippen is begonnen. Van 21 maart tot en met 31 oktober kunnen alle gemeenten in Nederland meestrijden om ‘de Gouden Tegel’. De gemeente die per inwoner de meeste tegels verruilt voor groen, wint. Ook gemeente Hollands Kroon doet mee. Wij gaan de strijd aan met gemeente Den Helder. Wip mee en help ons naar de overwinning!

Hollands Kroon aan kop
Met ruim 2.200 gewipte tegels staan we nu aan kop. Dit willen we natuurlijk zo houden. Help mee! Wip uw tuintegels eruit en vervang deze voor mooie plantjes, een stuk gras of een vijvertje. Of maak een gezellige geveltuin bij de voordeur. Geef alle gewipte tegels op via www.nk-tegelwippen.nl. Als wipper maakt u kans op mooie prijzen. Misschien wordt u wel Wipper van de maand of gaat u naar huis met de Gouden Schep.

Waarom tegelwippen?
Als u tegels uit uw tuin haalt, komt er meer ruimte voor groen. Veel groen en minder tegels helpen uw tuin en de omgeving koeler te houden. Zo geniet u tijdens de zomer van een koelere tuin. Ook loopt het regenwater beter weg en krijgt uw tuin meer bezoek van vogels, vlinders en bijen. Goed voor u én onze gemeente.

Samen groen

Gemeente Hollands Kroon zet zich in voor meer groen. Bijvoorbeeld door jaarlijks 500 bomen te planten en aan de slag te gaan met de herinrichting van het plein voor MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna. Daar wordt een mooi aantal tegels gewipt komende periode. Om het tegelwippen voor inwoners extra aantrekkelijk te maken, komen we de komende maanden met leuke acties. Houd onze kanalen in de gaten.