NIEUWE NIEDORP - Vorig jaar heeft Hollands Kroon scheidingsplein.nl opgericht. Een website waar informatie te vinden is voor mensen die gaan scheiden. Waar zij, maar ook kinderen, om hulp en advies kunnen vragen.Eén van de doelen van scheidingsplein.nl is het voorkomen dat kinderen de dupe van de scheiding worden. Om dit doel te halen organiseren wij bijvoorbeeld gratis bijeenkomsten. Zo is er op dinsdag 17 mei een ouderbijeenkomst.

Het programma van de ouderbijeenkomst

Tijdens de ouderbijeenkomst, delen twee jongeren met gescheiden ouders hun persoonlijke verhaal. Op deze manier krijgen de ouders en hun netwerk een inkijkje in het hoofd en hart van kinderen tijdens en na een scheiding.


Een eye-opener die ervoor kan zorgen dat ouders op een respectvolle manier uit elkaar gaan en met elkaar om kunnen blijven gaan in het belang van hun kind(-eren). Na het delen van hun persoonlijke verhaal krijgen alle deelnemers de kans om anoniem vragen te stellen aan de twee jongeren. Ook het wijkteam van Hollands Kroon is erbij om vragen te beantwoorden.

De bijeenkomst wordt gegeven door Villa Pinedo in samenwerking met het wijkteam van Incluzio Hollands Kroon en gemeente Opmeer. Villa Pinedo is een stichting die zich inzet voor kinderen van gescheiden ouders.

Aanmelden

De ouderbijeenkomst is op dinsdagavond 17 mei, van 20:00 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19.45. Plaats: Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, Nieuwe Niedorp.

Aanmelden voor de ouderbijeenkomst kan via de website van Scheidingsplein. Meedoen is gratis. Als ouder kunt u maximaal 2 personen meenemen, bijvoorbeeld om u te kunnen steunen. De bijeenkomst is alleen voor volwassenen.