ANNA PAULOWNA - Vanaf 4 november start ‘Meer Bomen Nu’ in Hollands Kroon en Schagen met het oogsten van zaailingen van bomen en struiken. Vrijwilligers gaan op verschillende plekken zaailingen uitgraven die op de plek waar zij nu staan geen overlevingskans hebben. Deze boompjes verhuizen naar betere plekken in de gemeente en krijgen op die manier een tweede kans. Wilt u mee helpen oogsten? Dan mag u, als u dat wilt, één of meerdere bomen direct gratis mee naar huis nemen en heeft u dus eerste keus.

Eerste oogstdag op 4 november 2023

De aftrap van deze campagne vindt plaats tijdens de natuurwerkdagen op 4 november in Wieringerwerf van 10.00 uur tot 14.00 uur. Daar zal ook wethouder Lilian Peters bij aanwezig zijn. Later in november zal er ook in Middenmeer, Slootdorp en in Schagen worden geoogst. Klaas Bergsma is coördinator van Meer Bomen Nu in Hollands Kroon en begeleid de oogstdagen. Hij vertelt “We hopen op 4 november met een mooie groep van ongeveer 20-30 vrijwilligers te starten. Het zijn altijd erg gezellige dagen. Jong en oud is welkom om te komen helpen. Na een korte uitleg gaan we met elkaar het bos in om te oogsten. Helpers mogen hun geoogste boom eventueel mee naar huis nemen maar genieten vooral van een heerlijke dag in de natuur.”

25.000 bomen in 2023

Dit jaar hoopt Meer Bomen Nu verdeeld over 10 oogstdagen maar liefst 25.000 bomen te oogsten en te verplanten in Hollands Kroon. In februari en maart 2024 worden de geoogste bomen en struiken op twee uitdeeldagen gratis uitgereikt aan álle bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) instellingen in onze gemeente die daar behoefte aan hebben. Misschien wel bij u in de tuin.

Meehelpen?

Voor die 25.000 boompjes zoekt Meer Bomen Nu helpers. Wilt u helpen? Er wordt geoogst van november t/m februari. De locaties voor november zijn al bekend. Inschrijven kan via Noord-Holland - MeerBomenNu of via de grote oranje button op deze pagina.