HIPPOLYTUSHOEF - Woensdag 30 juni is de Groene warmte campagne officieel van start gegaan. Wethouder Theo Meskers en directeur Maurice Dirks van Beter Wonen gaven de aftrap in Hippolytushoef. Met de campagne willen we inwoners ondersteunen bij het verduurzamen van onze leefomgeving. We starten met een energiebespaaractie. 2.000 Inwoners ontvangen persoonlijk advies over het verduurzamen van hun woning. Tijdens de aftrap werden de eerste scans uitgevoerd.


De aftrap

De mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket stond op het Kerkplein. Onafhankelijke adviseurs gingen hier het gesprek aan met gemotiveerde inwoners en toevallige voorbijgangers. Zo kon je bekijken hoe een zonnepaneel er van dichtbij uitziet en welke soorten isolatie er zijn. In de middag verzorgden Theo Meskers en Maurice Dirks de officiële aftrap. De boodschap: een groene gemeente komt er niet zomaar. Hier gaan we ons samen voor inzetten. Als gemeente en als woningcorporaties, samen met u als inwoner. Naast dit officiële moment werden de eerste energiebespaarscans uitgevoerd. De wethouder en de pers gingen mee op pad.

Groene warmte

Op 24 juni stemde de raad in met het groene warmteplan (de zogenaamde Transitievisie Warmte). Hierin beschrijven wij hoe wij voor 2050 kunnen overstappen van aardgas naar schone bronnen om mee te verwarmen en koken. Dit is een flinke operatie. Als gemeente ondersteunen we alle inwoners bij deze overstap. Door te informeren over techniek en financiering, inwoners samen te brengen en te helpen. Dit doen wij via de Groene warmte campagne.

Energiebespaaractie

1.000 Huurders en 1.000 woningeigenaren uit Hollands Kroon krijgen komend jaar persoonlijk bespaaradvies van een onafhankelijke energiecoach. De coach brengt een bezoek aan de woning en stelt een uitgebreid advies op. Uitvoering van het advies levert energiebesparing, comfort én geld op. Op 30 juni werd de eerste scan uitgevoerd bij familie Snoeij in Hippolytushoef. In de al behoorlijk duurzame woning, gaf de adviseur goede en praktische tips. Wilt u een scan laten uitvoeren in uw woning? Meld u dan aan via duurzaam.hollandskroon.nl. In de nazomer gaan de adviseurs op pad.

Energiebespaarkrant

De campagne trappen wij ook af met de komst van de Hollands Kroon energiebespaarkrant. Een krant vol tips, voorbeelden en snelle bespaartips. Deze krant wordt later dit jaar huis-aan-huis verspreid. Maar u kunt hem nu al online bekijken.