HOLLANDS KROON - Ben jij tussen de 12 en 17 jaar oud? En woon je in Hollands Kroon? Dan mag je op vrijdag 23 of zaterdag 24 december gratis een kerstpakket komen ophalen.


Samen met L!NK Jongerenwerk hebben we dit jaar een mooie actie bedacht. Namelijk 1.000 kerstpakketten voor jongeren in Hollands Kroon. Wat er precies in de kerstpakketten zit, verklappen we nog niet. Maar ga uit van een goed gevuld pakket, met materialen voor gezellige en veilige feestdagen. Iedereen van 12 tot en met 17 jaar mag gratis een kerstpakket ophalen.

We doen deze actie om bij te dragen aan een veilige en warme kerst voor de jongeren in onze gemeente

Gratis kerstpakket

De actie draagt bij aan preventie (vuurwerkveiligheid en fietsen in de donkere dagen) en verbinding met jongeren (tegengaan van eenzaamheid, via L!NK jongerenwerk en met kerstvakantieactiviteiten). Daarnaast horen we van jongeren dat zij zich zorgen maken over de financiële problemen van hun ouders. Met het kerstpakket kunnen zij met iets leuks thuiskomen wat ze ook met hun ouders kunnen delen. In het pakket zit ook een opdracht voor een winactie. De leukste inzending kan een bon winnen voor een pretpark.

Wethouder Mary van Gent: “Ik vind het heel belangrijk dat jongeren in Hollands Kroon zich gehoord en gezien voelen. Dit is een mooie manier om in verbinding te komen. En tegen de jongeren in onze gemeente wil ik graag zeggen: blijf niet met je problemen of zorgen rondlopen, maar bespreek ze. Aarzel niet. Jongerenwerk in Hollands Kroon is er juist voor jullie.”

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 december worden de pakketten uitgedeeld

Dat doen een aantal medewerkers van de gemeente samen met L!NK Hollands Kroon en wethouder Mary van Gent. In de tabel hieronder ziet u wanneer we dat doen. We hopen dat zo veel mogelijk jongeren van 12 tot en met 17 jaar uit Hollands Kroon langskomen om een kerstpakket op te halen.

De pakketten kunnen op de volgende tijden en locaties worden opgehaald

Vrijdag 23 december

  • 14.30 - 16.00 winkelcentrum Wieringerwerf
  • 16.15 - 17.45 parkeerplaats Dekamarkt Middenmeer

Zaterdag 24 december

  • 09.30 - 11.00 Kerkplein Hippolytushoef
  • 11.30 - 13.00 Winkelhart Niedorp
  • 13.30 - 15.00 Parkeerplaats Albert Heijn Anna Paulowna

We zien jullie graag op 23 of 24 december! En kom op tijd, want op is op!

Jongeren mogen 1 pakket per persoon ophalen.