NIEUWE NIEDORP - Samen met andere gemeenten organiseren wij op dinsdag 23 mei een bijeenkomst voor ouders die gaan scheiden. De bijeenkomst is onderdeel van de website scheidingsplein.nl. Een website met informatie en advies voor mensen die gaan scheiden. Eén van de doelen van scheidingsplein.nl is het voorkomen dat kinderen de dupe van de scheiding worden. Deze ouderbijeenkomst kan hierbij helpen.

Het programma van de ouderbijeenkomst

Deze avond vertellen twee jongeren van gescheiden ouders hun persoonlijke verhaal. Zo krijgen aanwezigen een kijkje in het hoofd en hart van kinderen die betrokken zijn geweest bij een scheiding. Ook krijgt u tips en adviezen en leert u om de gevolgen voor kinderen zoveel mogelijk te beperken.

Na de verhalen van de jongeren krijgt u de kans om vragen aan hen te stellen. Ook zijn medewerkers van het wijkteam aanwezig om praktische vragen te beantwoorden.

Een scheiding heeft ook invloed op de omgeving. Denk aan opa’s, oma’s, nieuwe partners, broers, zussen, buren, beste vrienden. Ook zij zijn welkom op deze avond. U kunt maximaal twee mensen meenemen. De bijeenkomst is alleen voor volwassenen.

Deze avond wordt samen met Villa Pinedo georganiseerd, de stichting voor kinderen met gescheiden ouders.

Praktische informatie

De ouderbijeenkomst is op dinsdagavond 23 mei van 19.30 tot 21.00 uur. De inloop is vanaf 19.15 uur.

Plaats: Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 81, 1733 AE in Nieuwe Niedorp.

Aanmelden: via de website van het Scheidingsplein. Deelname is gratis.