HOLLANDSE KROON - Op maandag 28 en dinsdag 29 september vinden er informatiebijeenkomsten plaats in Nieuwe Niedorp en Anna Paulowna bedoeld voor inwoners die hun huis klaar willen hebben voor de toekomst en een lagere energierekening willen hebben. Én die zich daar, samen met een groepje buurtgenoten, voor willen inzetten om dit ook voor elkaar te krijgen. Op deze avonden horen bewoners welke energiebesparende maatregelen voor hun buurt interessant zijn, wat ze opleveren en hoe je samen met buren een collectieve deal regelt. De gemeente organiseert samen met Stichting Buurkracht deze bijeenkomsten.


Voor jezelf én je buren
Steeds vaker besluiten mensen zelf de handschoen op te pakken en in actie te komen voor hun buurt. Bijvoorbeeld op het gebied van verduurzamen. Met elkaar aan de slag gaan is niet alleen nuttig en handig, het brengt buurtbewoners ook dichter bij elkaar. De buurtteams die ontstaan uit de informatiebijeenkomsten krijgen ondersteuning vanuit Buurkracht. Denk hierbij aan een eigen buurtbegeleider die helpt met het maken van een buurtplan, het aanvragen van de offertes en de buurkracht-app. Ook ontvangen teams materialen om medeburen te enthousiasmeren mee te doen. Met als doel: van idee tot realisatie binnen 10 weken.

Samen Hollands Kroon verduurzamen
De gemeente Hollands Kroon heeft concrete plannen voor de periode 2020-2022 hoe toe te werken naar een duurzame samenleving en leefomgeving. Een samenwerking met onder meer haar inwoners speelt hierbij een relevante rol. Zo zijn er allerlei maatregelen waar inwoners gebruik van kunnen maken om hun duurzaamheidsambities te realiseren. De samenwerking met Stichting Buurkracht is hier een voorbeeld van.

De bijeenkomsten in gemeente Hollands Kroon
Maandag 28 september Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, Nieuwe Niedorp, aanvang 19.30 uur
Dinsdag 29 september MFA De Ontmoeting, De Verwachting 1, Anna Paulowna, aanvang 19.30 uur

Verplicht aanmelden
In verband met de coronamaatregelen is aanmelden verplicht. Geïnteresseerden melden zich aan via buurkracht.nl/hollandskroon.nl. Alle maatregelen worden nageleefd tijdens de bijeenkomsten.
Verhinderd, maar wel geïnteresseerd? Neem dan contact op met Buurkracht via 088 857 22 00 of support@buurkracht.nl

Over Buurkracht
Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 500 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet. Steeds vaker betrekken ook gemeenten en overheden Buurkracht bij burgerparticipatietrajecten. Meer informatie hierover is te vinden op stichtingbuurkracht.nl.